Hartinfarct symptomen

Hartinfarct symptomen zijn niet altijd even duidelijk als zo vaak gedacht wordt. In tegendeel, een groot deel van de slachtoffers dat lijdt onder een hartinfarct had al dagen of weken voor deze gebeurtenis symptomen die hier duidelijk naar verwijzen. Toch komt het in vele gevallen voor dat deze symptomen van een hartinfarct verkeerd worden geïnterpreteerd.

Hartinfarct symptomenVeel voorkomende hartinfarct symptomen

Vaak hebben slachtoffers vlak voor de hartinfarct pijn in de linkerarm. Dit is een bekend symptoom en duidt over het algemeen op een hartinfarct. Soms kan het althans ook zo zijn dat er sprake is van druk op de borst.

Natuurlijk verwijst dit duidelijk naar een hartinfarct, maar gezien dit gevoel ook af en toe vanuit de maagstreek lijkt te komen, interpreteren mensen dit vaak foutief als maagpijn of simpelweg een vol gevoel.

Dit is uiteraard niet het geval

Blijft dit gevoel aanhouden dan is het van levensbelang dat je zo snel mogelijk naar de arts of het ziekenhuis gaat. Ook al is het vals alarm, is dit nog altijd beter dan te laat zijn. Een duizelig gevoel, het gevoel van licht in het hoofd zijn, is ook een hartinfarct symptoom.

Vaak interpreteren mensen dit als het effect van te hard sporten. Er zijn nog veel meer symptomen die op een hartinfarct kunnen duiden. Belangrijk is het preventieve maatregelen te nemen en liever snel naar de dokter te gaan. Blijf weg van allerhande alternatieve geneeswijzen en gekke gezondheidshypes: jouw redding zit in de wetenschap!

jonge man Hartinfarct symptomen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.