Voortekenen hartaanval

Hoewel een hartaanval altijd plotseling lijkt te komen, gaan er wel degelijk voortekenen aan een hartaanval vooraf. Het herkennen van deze voortekenen kan erger voorkomen als hierdoor op tijd hulp wordt ingeschakeld.

Vroege voortekenen van een hartaanval

Al geruime tijd van tevoren kun je last hebben van een aantal vage klachten. Zo kun je eerder moe zijn van inspanning of in het algemeen vermoeider zijn dan normaal. Slecht slapen (tips om dit aan te pakken vind je hier!) kan ook een teken zijn, net als duizeligheid en kortademigheid, al dan niet bij inspanning.

Voortekenen hartaanval

Bij welke voortekenen is spoed geboden?

De meest bekende duidelijke voortekenen van een hartaanval zijn de druk op de borst en de pijn die daarvan uitstraalt naar de linkerarm. Deze pijn kan echter ook uitstralen naar de kaken of de rug. De pijn gaat niet over als je gaat liggen. Daarnaast kun je misselijk of bang zijn, of een onrustig gevoel hebben zonder te weten waarom. Zweten is ook één van de voortekenen van een hartaanval.

Voortekenen bij de man en de vrouw

De genoemde voortekenen komen zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Bij vrouwen zijn er echter nog meer voortekenen die kunnen wijzen op een hartaanval, zoals hoofdpijn, verminderde eetlust en klachten die op griep lijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.